Carola Tavenier-Bolk

In haar jeugd kwam Carola al vroeg in aanraking met muziek, en houdt ze van zingen, saxofoon en gitaar spelen.
Na een verhuizing naar Oosterwolde kwam al gauw haar eerste koor: kinderkoortje Happy. Dat bleek zo leuk dat ze besloot een cursus voor amateur-koordirigent te gaan volgen. Al gauw werd ze gevraagd voor haar eerste “echte” gospelkoor, en zo ontdekte ze steeds meer dat koordirigent zijn wel een heel boeiend en enerverend vak was. Zij kon er zowel haar muzikale als didactische ei in kwijt.
Na het volgen van de meerjarige dirigentenopleiding heeft ze zich door middel van vele trainingen en  workshops gespecialiseerd in onder andere de lichte muziek. Ze heeft vele koren geleid in het genre popkoor, gospelkoor en close harmony-groep.
De afgelopen jaren heeft ze zich middels diverse cursussen bekwaamd in de Complete Vocal Technique, wat haar veel handvatten geeft in het werken met haar koren en zangleerlingen. Ook geeft ze graag workshops aan andere koren en groepen.
Het is haar grootste passie om zoveel mogelijk mensen te helpen ervaren hoe leuk, bevrijdend en gezond zingen is, en dan vooral samen zingen.
Naast deze muzikale activiteiten geeft ze ook trainingen in mindfulness en werkt ze in de kinderopvang.
Met Trust hoopt ze vooral samen met de andere zangers en zangeressen te genieten van de kracht en verwondering van de bijzondere samenklank van menselijke stemmen, in liedjes met een mooi, betekenisvol verhaal.