Carola Tavenier-Bolk:

In haar jeugd kwam Carola al vroeg in aanraking met een muziekinstrument en speelde op haar negende saxofoon bij een fanfare.Later kwam daar een beetje gitaar bij.
Op de PABO ontdekte ze dat, naast lesgeven, zingen ook wel heel erg leuk was. Op een basisschool in Rotterdam, waar ze toen ook woonde, stak ze veel tijd in het geven en promoten van muzieklessen.

Inmiddels verhuisd naar Oosterwolde in Friesland en moeder geworden, kwam haar eerste koor: kinderkoortje Happy. Dat bleek zo leuk dat ze besloot een cursus voor amateur-koordirigent te gaan volgen. Al gauw werd ze gevraagd voor haar eerste “echte” gospelkoor, en zo ontdekte ze steeds meer dat koordirigent zijn wel een heel boeiend en enerverend vak was. Zij kon er zowel haar muzikale als didactische ei in kwijt. In korte tijd volgden daarna meer koren, en heeft ze veel ervaring opgedaan.
Na het volgen van de meerjarige dirigentenopleiding heeft ze zich door middel van vele trainingen en  workshops gespecialiseerd in onder andere de lichte muziek.

Vanaf de start was Carola dirigente van de pop- en musicalkoren Just4Fun en 4EverFun uit Oosterwolde, en dirigeert ze popkoor Yes uit Eelde-Paterswolde. Ze heeft veel gewerkt met gospelkoren, waaronder gospelkoor Living Lord Singers uit Diever, en op dit moment, naast Joy forpeople, gospelkoor Reflection uit Assen.

Ruim 10 jaar had ze de leiding over een eigen vocalgroup; Breeze.

Ook had ze de leiding over het muzikale gedeelte van de musicals Jozef en Mozes, die uitgevoerd werden in Oosterwolde onder auspiciën van de Raad van kerken. Hierbij had ze de leiding over het koor, maar was ook verantwoordelijk voor het uitzoeken en bewerken van de liedjes.

De afgelopen jaren heeft ze zich middels diverse cursussen bekwaamd in de CVT, de Complete VocalTechnique, een spreek- en zang-methode uit Denemarken, wat haar veel handvatten geeft in het werken met haar koren en zangleerlingen.

Ook geeft ze zo nu en dan workshops aan andere koren en groepen.

Het is haar grootste passie om zoveel mogelijk mensen te helpen ervaren hoe leuk, bevrijdend en gezond zingen is, en dan vooral samen zingen.

Met Trust hoopt ze vooral samen met de andere zangers en zangeressen te genieten van de kracht en verwondering van de bijzondere samenklank van menselijke stemmen, in liedjes met een mooi, betekenisvol verhaal.